Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, Ήχος δ`

Των ουρανίων Στρατιών ο Ταξίαρχος, ο Μιχαήλ ο θαυμαστός και Αρχάγγελος,
ο τω αστέκω θρόνω παριστάμενος, ο λαμπρός και πάμφωτος λειτουργός της Τριάδος,
λύτρωσαι κακώσεων και δεινών ημάς πάντας τους προσφυγόντας σκέπη Σου σοφέ,
ο εν κινδύνοις προστάτης και πρόμαχος.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΚΑΙ .... ΟΙ ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ!!!!!
...................................................................

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΘΑΣΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, ΜΕΤΟΧΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1090 ΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΣΚΗΤΕΥΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΛΟΥΚΑΣ. ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ “ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΙ”, ΟΜΩΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ, ΕΤΣΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ....... ΩΣΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΡΑΒΔΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΝΑΒΛΥΣΕ ΑΓΙΑΣΜΑ... ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΗ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ...

Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΝΑΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΠΡΟΘΥΜΑ, ΕΧΤΙΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ, ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.

ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΡΗΣΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. Ο ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΞΕΝΟΦΩΝ, ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΗΔΕΥΣΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!
ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΗΛΟ (ΤΟ ΔΕΞΙ ΚΑΡΦΙ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ) ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΘΕΟΥ.

ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ...
ΣΤΗ ΘΑΣΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ!

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΤΡΟΠΟΙ ΑΓΑΡΗΝΟΙ ΤΗΝ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ... ΕΤΣΙ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΗ ΘΑΣΟ, ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΘΡΑΣΥΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΙΑΝΗ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ!!
ΕΚΕΙΝΗ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΕΚΡΟΣ! ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΛΥΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑΝ, ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ, ΟΜΩΣ Η ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΤΟΜΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ!

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΑΡΗΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ.
ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΒΟ ΟΜΩΣ ΕΝΙΩΣΕ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΥΧΤΑ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ:

“ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΤΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ, ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΣ, ΜΠΕΙΤΕ ΝΑ ΛΟΥΣΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ!!”

ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΙΝΕ, Ο ΕΥΛΑΒΗΣ ΙΕΡΕΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΕΚΕΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ, ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ “ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ” ΚΑΙ ¨ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΕ ΒΟΗΘΗΣΟΝ”!
ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟ ΦΩΣ ΕΠΑΨΕ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΕΥΩΔΙΑ.
ΜΠΗΚΑΝΕ ΜΕΣΑ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΛΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.

ΕΚ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΖΕΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου